Vill du jobba i en organisation som har fokus på att stödja, utveckla och bidra till muslimskt liv i Sverige? Gillar du ordning och reda, planering och ett öga för både detalj och helhet? Då kan du vara rätt person för oss.

Dina arbetsuppgifter

Kanslist på FIFS innebär att du kommer stödja samfundet i det administrativa arbetet, arbetet består av dokumenthantering, avtalshantering, skriva olika ansökningar och annan ströadministration. Du kommer även hjälpa till med planering i utförandet av större sammankomster som årsmöten, utbildningar och religiösa sammankomster hos våra medlemsföreningar. I ditt arbete kommer du ha kontakt med FIFS styrelse, representanter från våra medlemsföreningar och externa samarbetspartners.

Om dig

Vi söker dig som är ordningsam, strukturerad, pedagogisk och serviceinriktad, du har även förmågan att arbeta självgående och leverera saker i tid. Du behöver vara van datoranvändare och bekant med Office-paketet och andra digitala plattformar och miljöer. Du behöver också ha kännedom för föreningslivet i Sverige. Arbetet kräver också förmåga att möta höga arbetstoppar.

Vi tror också att du har:

  • Minst ett års erfarenhet av liknande arbete
  • God kännedom om det muslimska civilsamhället i Sverige
  • God kommunikativ förmåga i såväl muntligt som skriftligt
  • Erfarenhet av engagemang i föreningslivet

Det är meriterande om du:

  • Är flerspråkig
  • Har kunskap om islam och dess värderingar
  • Har erfarenhet av arbete inom muslimska civilsamhället
  • Har erfarenhet inom kommunikation
  • Har erfarenhet inom ekonomi

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Du kommer vara placerad i Stockholms moské på Södermalm i Stockholm och rapporterar till trossamfundets Generalsekreterare. Kollektiv avtal finns genom Fremia. Tjänsten kräver att man arbetar kvällar och helger.

Ansökan

Vi tar emot din ansökan via mejl på info@fifs.se. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittat rätt kandidat, vänta därför inte med din ansökan.  Ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev.

Om oss

Förenade Islamiska Föreningar i Sverige (FIFS) är det äldsta muslimska trossamfundet i Sverige (1974), vi är en av sex muslimska statsbidragsberättigade trossamfund. Vi har drygt 50 moskéer som medlemma som tillsammans samlar knappt 40,000 medlemmar. FIFS är partipolitiskt obunden som bedriver ett aktivt och långsiktigt arbete för att främja religiös och kulturell verksamhet på islamisk grund samt social och annan verksamhet som är till samhällets nytta. För mer information om oss se www.fifs.se

Kontaktperson:

Mohamed Temsamani
Generalsekreterare
mohamed.temsamani@fifs.se
0760-646464