Tidigt i morse vaknade vi till den fruktansvärda nyheten kring terrorattacken utanför Finsbury Park moskén i London, där en person körde in i en folksamling utanför moskén som precis hade avslutat en bönestund. I terrorattacken fick en person sätta livet till och tio andra skadades. Våra böner och kondoleanser går till offren och deras familjer, vi ber också att de skadade får ett snabbt tillfrisknande.

Vi är oroliga över denna utveckling, där attacker mot moskéer blir fler, grövre och skördar människoliv. Vi har haft terrorattacken i Kanada tidigare i år och nu i London. Även i Sverige har ett antal moskéer drabbats av attacker och därför lyfter vi ofta säkerhetsfrågan kring landets moskéer utan någon egentlig respons. Vi uppmanar svenska myndigheter ett vidta åtgärder för att säkerställa svenska moskéers säkerhet och dess besökare speciellt under Ramadan då det är mycket folk närvarande. Vi uppmanar även landets moskéer att vidta de säkerhetsåtgärder som behövs.

FIFS
Stockholm
2017-06-19